Ingredients
Scale
- 2 ägg
- 150 g smör
- 1 dl honung
- 230 g socker
- 50 g kakao
- 2 dl crème fraîche
- 2 tsk bikarbonat
- 650 g mjöl
Kräm #1
- 7 dl mjölk
- 250 g mjöl
- 50 g kakao
- 1 msk vaniljsocker
Kräm #2
- 250 g smör
- 250 g florsocker
Frosting
- 200 g choklad
- 150 g smör, osaltat
Instructions
- Lägg ägg, smör, honung, socker, kakao och bikarbonat i en skål och värm upp den över ett vattenbad tills allt smält ihop.
- Ta av skålen, tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg.
- Dela degen i 4 delar och låt den vila i en timme.
- Kavla sedan ut den och grädda i 200° i 3-5 minuter.
Kräm #1
- Ta en kastrull och blanda ner alla ingredienser. Låt dem sjuda tills det blir en fast smet. Ta av och låt svalna.
Kräm #2
- Vispa smöret och florsockret till en pösig kräm.
Blanda och smaksätt
- Blanda ihop krämerna och smaksätt med rom, punsch eller vad ni önskar.
- Lägg krämen på plattorna, stapla dem och låt dem stå över natten under någon form av press.
Frosting
- Smält chokladen tillsammans med smöret, och smeta ut över kakan.