Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Barna Mézes - Reecpt från Hssons Skafferi

Barna mézes


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 6 reviews

Ingredients

Scale
  • 2 ägg
  • 150 g smör
  • 1 dl honung
  • 230 g socker
  • 50 g kakao
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tsk bikarbonat
  • 650 g mjöl

Kräm #1

  • 7 dl mjölk
  • 250 g mjöl
  • 50 g kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Kräm #2

  • 250 g smör
  • 250 g florsocker

Frosting

  • 200 g choklad
  • 150 g smör, osaltat

Instructions

  1. Lägg ägg, smör, honung, socker, kakao och bikarbonat i en skål och värm upp den över ett vattenbad tills allt smält ihop.
  2. Ta av skålen, tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg.
  3. Dela degen i 4 delar och låt den vila i en timme.
  4. Kavla sedan ut den och grädda i 200° i 3-5 minuter.

Kräm #1

  1. Ta en kastrull och blanda ner alla ingredienser. Låt dem sjuda tills det blir en fast smet. Ta av och låt svalna.

Kräm #2

  1. Vispa smöret och florsockret till en pösig kräm.

Blanda och smaksätt

  1. Blanda ihop krämerna och smaksätt med rom, punsch eller vad ni önskar.
  2. Lägg krämen på plattorna, stapla dem och låt dem stå över natten under någon form av press.

Frosting

  1. Smält chokladen tillsammans med smöret, och smeta ut över kakan.