Farligt goda, kladdiga och helt enkelt oemotståndliga. När en kladdkaka känns alldeles för övermäktig, så är det här receptet på kladdmuffins den perfekta ersättaren. Om du vill kan du smaksätta dem med valfri smak, men jag föredrar mina kladdmuffins chokladiga.
PrintKladdmuffins
- Total Time: 15 mins
Ingredients
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl mjöl
- 100 gram smält smör
- 3–4 msk kakao
- 0.5–1 tsk vaniljsocker (inte vanilin)
Instructions
- Kom ihåg att inte använda elvisp när du gör kladdkaka utan använd en slev eller liknande, och rör ihop allting. Ägg och socker ska inte vara poröst, utan allt ska vara mer som en salig röra.
- Grädda i 200 grader i 5-10 min (beror på ugn och formens storlek)
Notes
Du kan lägga till andra smaker genom att röra ner godis och annat gott, exempel: Snickerskladdkaka (dela en snickers i flera små delar och rör i), Dumlekladdkaka (dela några dumle och rör i), Mintkladdkaka (krossa lite mintgodis och rör i).
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 5 mins
Marcus säger
Perfekta!