Lakritskaka med citron är en efterrätt med en fin blandning av sälta och syrlighet, perfekt efter en tung middag när man bara vill låta smakerna gifta sig i munnen samtidigt som man sakta faller ner i matkoma.
PrintLakritskaka med citron
- Total Time: 50 mins
- Yield: 10 1x
Ingredients
Scale
- 75 g smör
- 2 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk rivet citronskal
- 4 st Käck, Kick, eller vad det må heta idag
Instructions
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och citronskal.
- Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, c:a 24 cm i diameter. Klipp Käcken i små bitar och strö dem över smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen c:a 30 min. Låt kakan svalna på galler.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 30 mins
1
Skriv en kommentar