Ingredients
Scale
- 150 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 dl rårörda lingon
- 1 1/4 dl gräddfil
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 påse pepparkakskryddor
Instructions
- Sätt ugnen på 175°.
- Lägg ett bakplåtspapper i en liten ugnsform. Fäst det med ett kryss av smör i botten på formen. Pensla papperet med smör.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt lingon, gräddfil och det avsvalnade smöret. Rör om.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och pepparkakskryddor i en bunke och rör försiktigt ner i äggsmeten.
- Häll smeten i formen och släta till den. Grädda på galler i nedre delen av ugnen, c:a 40 minuter. Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp på sockrad bakduk.
- Låt kakan kallna under bakduk.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 40 mins