Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mjuk pepparkaka med lingon


(4,20)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.2 from 5 reviews

  • Total Time: 1 hour

Ingredients

Scale
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 1/4 dl gräddfil
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 påse pepparkakskryddor

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en liten ugnsform. Fäst det med ett kryss av smör i botten på formen. Pensla papperet med smör.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt lingon, gräddfil och det avsvalnade smöret. Rör om.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och pepparkakskryddor i en bunke och rör försiktigt ner i äggsmeten.
  5. Häll smeten i formen och släta till den. Grädda på galler i nedre delen av ugnen, c:a 40 minuter. Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp på sockrad bakduk.
  6. Låt kakan kallna under bakduk.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 40 mins
Exit mobile version