Underbart saftig och smakfylld morotskaka som läskar även de mest svårflirtade smaklökarna.
PrintMorotskaka
Ingredients
Scale
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1/2 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 1 1/2 dl solros- eller rapsolja
- 4 1/2 dl rårivna morötter
Frosting:
- 60 g mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Rivet skal av 1 lime
- 100 g Philadelphiaost
Instructions
- Sätt ugnen på 150°.
- Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
- Tillsätt olja och rårivna morötter.
- Fyll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, c:a 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen i c:a 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Låt kakan svalna och blanda ihop alla ingredienser till frostingen. Bred den över kakan.
3
Skriv en kommentar