Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Morotskaka


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,67)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.7 from 3 reviews

Ingredients

Scale
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solros- eller rapsolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

Frosting:

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 lime
  • 100 g Philadelphiaost

Instructions

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt olja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, c:a 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i c:a 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt kakan svalna och blanda ihop alla ingredienser till frostingen. Bred den över kakan.