Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Morotskaka


(4,67)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.7 from 3 reviews

Ingredients

Scale
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solros- eller rapsolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

Frosting:

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 lime
  • 100 g Philadelphiaost

Instructions

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt olja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, c:a 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i c:a 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt kakan svalna och blanda ihop alla ingredienser till frostingen. Bred den över kakan.
Exit mobile version