Om man, som de flesta svenskar, är förtjust i kanelbullar så har jänkarna komponerat ett recept som gör ett försök att ersätta dem: Cinnabon cinnamon rolls. Nå, jag vet inte om de lyckas speciellt bra, men det är en sällsamt avbrott från kanelbullarna att sätta tänderna i någonting som innehåller så mycket socker att det rister i garnityren. En varning är på sin plats: mängden florsocker i frostingen är på gränsen till löjlig; vi tog 3 dl men även det var nästan snäppet för sött. Den lilla syran ...
Bullar & kakor
Rulltårta med smörkräm och Daim
Alla gillar rulltårta, alla gillar smörkräm och alla gillar Daim, så det finns verkligen ingenting som kan gå fel när man bjuder på rulltårta med smörkräm och Daim. Dina gäster kommer att älska den och deras respekt för dina finsmakarkvaliteter kommer att öka. Tillsammans med deras midjemått, såklart. ...
Bejgli
Bejgli är en ungersk delikatess som kan göras med både valnötsfyllning och vallmofröfyllning. Den är inte lika söt som många andra ungerska bakelser, så en god bejgli tilltalar de flesta. Traditionellt sett så tillagas bejgli till jul och påsk, men är man inte extremt konservativ så går det utmärkt att göra den året runt. Bejgli är väldigt populärt i centraleuropa, östeuropa och även i Israel. ...
Mjuka pretzels
Dessa varma, smöriga, hemlagade mjuka pretzels kan toppas med havssalt för ett välsmakande mellanmål, eller kanel och socker för ett lite sötare snacks. Det ska anmärkas att våra pretzels per default är ganska söta, 1 dl socker brukar ha den effekten, så tänk efter innan ni sötar mer. Det är nog inga som helst problem att minska mängden socker för att dra ner på det lite. Bikarbonatet gör att det blir en fin yta och att saltet/sockret fastnar bättre. Om det är något jag alltid spenderar pengar ...
Barna mézes
I Ungern vet man hur man gör goda kakor. Det här receptet, översatt ungefär honungsbruna, ger dig ett helt gäng små, delikata mjuka kakor som du kan få att smaka av precis vad du själv önskar; duscha lite av din favoritdryck över grädden och njut. Det tar lite tid att göra det här, och kan bli lite meckigt, men det är väl värt all väntan. ...