Pogácsa är en mytomspunnen ungersk bulle, sagd att alltid ackompanjera hjältarna på deras äventyr i ungerska folksagor. Pogácsa kan varieras en hel del i storlek och smak, men den runda formen är dem alla gemensam. Lite krånglig att göra, men man måste få låta hjältemat ta den tid det tar.
PrintPogácsa
- Total Time: 1 hour 55 mins
Ingredients
Scale
- 8 1/2 dl vetemjöl
- 1 msk florsocker
- 10 g jäst
- 2 äggulor
- 250 smör
- 1 nypa salt
- 1 dl crème fraîche
- 1 ägg till pensling
Instructions
- Sikta mjöl och socker, tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en slät deg.
- Kavla ut och vik över så att degen är fyra lager tjock. Låt degen vila i 20 minuter på en sval plats.
- Upprepa processen två gånger till.
- Sätt ugnen på 175°.
- Kavla därefter ut degen till knappt 5 mm tjocklek och snitta ytan, och skär den i rundlar.
- Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i ugnen i c:a 40 minuter tills de fått färg.
Notes
Ett hett tips är att spara på fettet som blir kvar i pannan efter att ni stekt bacon eller fläsk, och blanda i smeten. Det ger din pogácsa en spännande smak av kött.
- Prep Time: 75 mins
- Cook Time: 40 mins
11
Marika korozman säger
Hej+ Gott nytt år1
Jag vill bara tacka er , för den fantastiskt fina recepttillgången ni förser oss med .Må gott hälsningar från Marika /Rockhammar.
Therese säger
Hej! Tack så mycket för de vänliga orden, roligt att du uppskattar vår sida :-). God fortsättning!
Kulcsár Mária /Kécz Mária/ säger
Drága Marikám!Finom lehet a pogácsád!Puszillak Marika! Tel.:42-443-721
Kulcsár Györgyné säger
Drága Marika Korozmán!A pogácsád finom!Keress meg! címem:Nyháza 4400.Ungvár sétány 5 Puszillak!:Marika Kulcsárné Kécz Mária
Carina Ivan säger
Jättefina receptsidor !Tyvärr misslyckades jag med pogacsa De jäste inte upp trots att jag följde receptet till punkt och pricka. Har ni något tips vad som gick fel ? Arbetades degen för lång tid?
Ska jästen lösas upp först?
Det blev som tjocka kex goda men inte pogacsa
Hälsningar Carina
Eva säger
Mina jäste inte heller upp. Är det torrjäst? Om det är färsk jäst, vad löste du upp jästen i, och hur mycket vätska i så fall?
Anonym säger
Halv dl mjölk en nyppa socker värm den o lägg in gästen lot den komma upp lite o den ska hällas indegeno gäser den opp