Ingredients
Scale
- 8 1/2 dl vetemjöl
- 1 msk florsocker
- 10 g jäst
- 2 äggulor
- 250 smör
- 1 nypa salt
- 1 dl crème fraîche
- 1 ägg till pensling
Instructions
- Sikta mjöl och socker, tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en slät deg.
- Kavla ut och vik över så att degen är fyra lager tjock. Låt degen vila i 20 minuter på en sval plats.
- Upprepa processen två gånger till.
- Sätt ugnen på 175°.
- Kavla därefter ut degen till knappt 5 mm tjocklek och snitta ytan, och skär den i rundlar.
- Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i ugnen i c:a 40 minuter tills de fått färg.
Notes
Ett hett tips är att spara på fettet som blir kvar i pannan efter att ni stekt bacon eller fläsk, och blanda i smeten. Det ger din pogácsa en spännande smak av kött.
- Prep Time: 75 mins
- Cook Time: 40 mins