Alla gillar rulltårta, alla gillar smörkräm och alla gillar Daim, så det finns verkligen ingenting som kan gå fel när man bjuder på rulltårta med smörkräm och Daim. Dina gäster kommer att älska den och deras respekt för dina finsmakarkvaliteter kommer att öka. Tillsammans med deras midjemått, såklart.
PrintRulltårta med smörkräm och Daim
- Total Time: 28 mins
Ingredients
Scale
- 3 ägg
- 1 1/2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vatten
Fyllning
- 100 g smör
- 1 1/2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 Daim, krossade
Instructions
- Sätt ugnen på 250°.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda mjöl med bakpulver, och blanda ner i äggen tillsammans med vatten.
- Bed ut smeten i en långpanna.
- In i ugnen och grädda i 5-8 minuter.
- Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper och låt kallna i långpannan.
Fyllning
- Vispa smöret med florsockret och vaniljsockret med en elvisp till en jämn smet.
- Rör ned resten av den krossade Daimen i smörkrämen och bred sedan ut den på den kalla kakan.
- Rulla ihop den, ät och njut.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 8 mins
33
Skriv en kommentar