Ingredients
Scale
Äpplen
- 3–4 stora äpplen
- 3 msk strösocker
- 1 msk kanel
- ½ msk vaniljsocker
Kakan
- 150 gram smör, rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ dl mjölk
Florsockerglasyr
- 2 dl florsocker
- 1 msk vatten
- 3 droppar citronsaft eller ättika
- Pärlsocker
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och skär sedan äpplena i bitar. Lägg ner dem i en bunke och blanda dem noga med socker, kanel och vaniljsocker. Låt stå en stund.
- Vispa smöret med strösocker till en vit och luftig smet. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en slät smet.
- Blanda mjöl med bakpulver och rör sedan ner det i smeten. Häll i mjölken och rör ihop.
- Häll i en form med avtagbar kant, c:a 25 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
- Fördela äppelbitarna ovanpå.
- Grädda i c:a 45 minuter.
Florsockerglasyr
- Blanda ihop allt och ringla över den färdiggräddade äppelkakan. Häll därefter över pärlsocker.
- Låt glasyren stelna i c:a 20 minuter innan kakan avnjutes.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 45 mins