Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Världens godaste äppelkaka - Recept från Hssons Skafferi

Världens godaste äppelkaka


(4,69)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.7 from 16 reviews

  • Total Time: 1 hour 5 mins
  • Yield: 6-8 1x

Ingredients

Scale

Äpplen

  • 34 stora äpplen
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk kanel
  • ½ msk vaniljsocker

Kakan

  • 150 gram smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk

Florsockerglasyr

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • 3 droppar citronsaft eller ättika
  • Pärlsocker

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skär sedan äpplena i bitar. Lägg ner dem i en bunke och blanda dem noga med socker, kanel och vaniljsocker. Låt stå en stund.
  3. Vispa smöret med strösocker till en vit och luftig smet. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en slät smet.
  4. Blanda mjöl med bakpulver och rör sedan ner det i smeten. Häll i mjölken och rör ihop.
  5. Häll i en form med avtagbar kant, c:a 25 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
  6. Fördela äppelbitarna ovanpå.
  7. Grädda i c:a 45 minuter.

Florsockerglasyr

  1. Blanda ihop allt och ringla över den färdiggräddade äppelkakan. Häll därefter över pärlsocker.
  2. Låt glasyren stelna i c:a 20 minuter innan kakan avnjutes.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 45 mins
Exit mobile version