Ingredients
Scale
Botten:
- 200 g smör
- 3 dl socker
- 2 ägg
- 1 dl kakao
- 4 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
Glasyr:
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl socker
- 2 msk sirap
- 100 g mörk blockchoklad 70%
Instructions
- Smält smöret. Rör ned socker och ägg. Blanda och rör ner de övriga ingredienserna i smeten och arbeta den slät.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper. Slå i smeten. Grädda i 175° c:a 15-20 minuter. Vänd kakan uppochner på ett bakplåtspapper och drag av pappret kakan är gräddad på. Låt stå.
- Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull, låt koka tills det tjocknar, c:a 10-15 minuter.
- Bred glasyren över kakan. Ställ den i kylskåp för att stelna. Skär i bitar eller hel som tårta med lättvispad grädde.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 40 mins