Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fudgekaka


(4,14)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.1 from 7 reviews

  • Total Time: 55 mins

Ingredients

Scale

Botten:

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mörk blockchoklad 70%

Instructions

  1. Smält smöret. Rör ned socker och ägg. Blanda och rör ner de övriga ingredienserna i smeten och arbeta den slät.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Slå i smeten. Grädda i 175° c:a 15-20 minuter. Vänd kakan uppochner på ett bakplåtspapper och drag av pappret kakan är gräddad på. Låt stå.
  3. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull, låt koka tills det tjocknar, c:a 10-15 minuter.
  4. Bred glasyren över kakan. Ställ den i kylskåp för att stelna. Skär i bitar eller hel som tårta med lättvispad grädde.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 40 mins
Exit mobile version