Att ha något knaprigt att tugga på till kvällsteet är fina fisken så här i hösttider, så varför inte göra ett fröknäcke som förutom att smaka bra även är nyttigt? Fullt med allsköns läckerheter och en delikat knaprighet, så är detta fröknäcke väldigt trevligt. Var bara försiktiga med saltet så att det inte blir alldeles för salt.
PrintFröknäcke
- Total Time: 2 hours 10 mins
- Yield: 2 plåtar 1x
Ingredients
Scale
- 200 g solrosfrön
- 1 dl hela linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 2 dl pumpakärnor
- 2 msk fiberhusk
- 2 msk mandelmjöl
- 1 tsk salt
- 5 dl vatten
- Flingsalt
Instructions
- Sätt ugnen på runt 165°.
- Blanda allt i en bunke och låt smeten stå framme och svälla i cirka 1 timme.
- Bred ut smeten på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Bred ut den så att den täcker plåten.
- Strö flingsalt, men överdriv inte.
- Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter. Det kan vara bra att hålla ett öga, och näsan, på brödet så att det inte bränns.
- Låt fröknäcket svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvara dem torrt.
- Prep Time: 60 mins
- Cook Time: 70 mins
2
Skriv en kommentar