Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fröknäcke - Recept från Hssons Skafferi

Fröknäcke


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 4 reviews

  • Total Time: 2 hours 10 mins
  • Yield: 2 plåtar 1x

Ingredients

Scale
  • 200 g solrosfrön
  • 
1 dl hela linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 
2 dl pumpakärnor
  • 
2 msk fiberhusk
  • 
2 msk mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 
Flingsalt

Instructions

  1. Sätt ugnen på runt 165°.
  2. Blanda allt i en bunke och låt smeten stå framme och svälla i cirka 1 timme.
  3. Bred ut smeten på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Bred ut den så att den täcker plåten.
  4. Strö flingsalt, men överdriv inte.
  5. Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter. Det kan vara bra att hålla ett öga, och näsan, på brödet så att det inte bränns.
  6. Låt fröknäcket svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvara dem torrt.
  • Prep Time: 60 mins
  • Cook Time: 70 mins