Åsas enkla bröd är supersimpla att göra och smakar fantastiskt. Det är saftigt med knapriga kanter och du är din egen boss när det kommer till hur nyttiga du vill att limporna ska vara. Ett utmärkt bröd till helgfrukosten.
PrintÅsas enkla bröd
- Total Time: 2 hours 50 mins
- Yield: 2 limpor 1x
Ingredients
Scale
- 8 dl ljummet vatten
- 1 pkt jäst
- 1–2 msk honung
- 2 tsk salt
- 3–4 tsk brödkrydda
- 2–3 dl frön, t.ex. solrosfrön, pumpafrön, linfrön etc.
- Mjöl av valfri sort
Instructions
- Blanda vatten, jäst, honung, salt och brödkrydda i en bunke, och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner fröna.
- Fyll på med mjöl (det fungerar att blanda vete-, råg-, grahamsmjöl) tills det blir en ganska lös deg.
- Låt jäsa 1-2 timmar.
- Häll upp på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 250° och låt degen jäsa medan ugnen blir varm, c:a 20 minuter.
- Grädda i 15 minuter och sänk sedan värmen till 125°. Grädda i ytterligare 30-35 minuter.
- Knacka på brödet, låter det ihåligt är det färdigt.
Notes
Lägg en bit folie över limporna om de får färg lite för fort.
- Prep Time: 2 hours
- Cook Time: 50 mins
15
Anonym säger
Supergott!
Ingrid säger
Mycket gott bröd,ska absolut bakas igen
Anonym säger
Hej! Det står ingen mängd på mjölet. Vet du ca hur mycket du använder? Tack