Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Åsas enkla bröd - Recept från Hssons Skafferi

Åsas enkla bröd


(4,80)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.8 from 15 reviews

  • Total Time: 2 hours 50 mins
  • Yield: 2 limpor 1x

Ingredients

Scale
  • 8 dl ljummet vatten
  • 1 pkt jäst
  • 12 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 34 tsk brödkrydda
  • 23 dl frön, t.ex. solrosfrön, pumpafrön, linfrön etc.
  • Mjöl av valfri sort

Instructions

  1. Blanda vatten, jäst, honung, salt och brödkrydda i en bunke, och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner fröna.
  2. Fyll på med mjöl (det fungerar att blanda vete-, råg-, grahamsmjöl) tills det blir en ganska lös deg.
  3. Låt jäsa 1-2 timmar.
  4. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Sätt ugnen på 250° och låt degen jäsa medan ugnen blir varm, c:a 20 minuter.
  6. Grädda i 15 minuter och sänk sedan värmen till 125°. Grädda i ytterligare 30-35 minuter.
  7. Knacka på brödet, låter det ihåligt är det färdigt.

Notes

Lägg en bit folie över limporna om de får färg lite för fort.

  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 50 mins
Exit mobile version