Ingredients
Scale
- 8 dl ljummet vatten
- 1 pkt jäst
- 1–2 msk honung
- 2 tsk salt
- 3–4 tsk brödkrydda
- 2–3 dl frön, t.ex. solrosfrön, pumpafrön, linfrön etc.
- Mjöl av valfri sort
Instructions
- Blanda vatten, jäst, honung, salt och brödkrydda i en bunke, och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner fröna.
- Fyll på med mjöl (det fungerar att blanda vete-, råg-, grahamsmjöl) tills det blir en ganska lös deg.
- Låt jäsa 1-2 timmar.
- Häll upp på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 250° och låt degen jäsa medan ugnen blir varm, c:a 20 minuter.
- Grädda i 15 minuter och sänk sedan värmen till 125°. Grädda i ytterligare 30-35 minuter.
- Knacka på brödet, låter det ihåligt är det färdigt.
Notes
Lägg en bit folie över limporna om de får färg lite för fort.
- Prep Time: 2 hours
- Cook Time: 50 mins