Osötade fiberfrallor, fulla med nyttigheter som håller dig mätt länge. Frallorna håller sig färska och saftiga i flera dagar.
PrintFiberfrallor
- Total Time: 2 hours 35 mins
- Yield: 8 1x
Ingredients
Scale
- 5,5 dl mjölk
- 25 g jäst
- 25 g rapsolja
- 10 g pofiber
- 10 g psylliumfrö, hela
- 25 g fibrex
- 100 g havregryn
- 70 g bovetemjöl
- 25 g sojamjöl
- 1 krm brödkryddor
- 1/2 tsk salt
- 20 g fiberhusk
Instructions
- Blanda mjölk, jäst och rapsolja. Rör tills jästen löses upp.
- Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i 5 minuter.
- Låt degen vila i bunke täckt med plast c:a 2 timmar.
- Sätt ugnen på 230-250°.
- Klicka ut degen på bakplåtspapperklädd plåt och skapa 8 frallor.
- Grädda frallorna i 25 minuter.
- Prep Time: 130 mins
- Cook Time: 25 mins
1
Anne-Marie säger
Jätte goda frallor som inte innehåller något gluten.