Focaccia ett lättbakat bröd som kallas för Norditaliens svar på söderns pizza. Vi smaksatte vår focaccia med oliver och fetaost som vi tryckte ner i degen innan den åkte in i ugnen. Dessvärre glömde vi de soltorkade tomaterna, men det gissar vi passar ypperligt.
PrintFocaccia
- Total Time: 1 hour 45 mins
- Yield: 1 bröd 1x
Ingredients
Scale
- 1/2 rödlök, finhackad
- Olivolja till stekning
- 1 krm torkad timjan
- 1/2 tsk salt
- 25 g jäst
- 3 dl vatten, fingervarmt
- 1 msk olivolja
- 1 dl riven parmesanost
- 2 dl durumvete
- 4 1/4 dl vetemjöl
- 2 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
Instructions
- Finhacka löken och fräs den i olivolja. Krydda med timjan och salt och ställ åt sidan för att svalna litet.
- Lös upp jästen i det fingervarma vattnet och blanda sedan ner 1 msk olivolja, parmesanost, den stekta löken och durumvetet.
- Rör ner vetemjölet och blanda till en ganska lös deg.
- Täck med bakduk och låt jäsa i 40 minuter.
- Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda till en smidig deg.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper och forma till en platt kaka på 20×30 cm. Jäs under bakduk i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°.
- Gör små fördjupningar i brödet med fingret. Ringla 2 msk olivolja över och söt över flingsaltet.
- Grädda i c:a 30 minuter. Låt svalna innan servering.
- Prep Time: 75 mins
- Cook Time: 30 mins
1
Skriv en kommentar