Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Focaccia - Recept på Hssons Skafferi

Focaccia


(4,67)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.7 from 3 reviews

  • Total Time: 1 hour 45 mins
  • Yield: 1 bröd 1x

Ingredients

Scale
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • Olivolja till stekning
  • 1 krm torkad timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 dl durumvete
  • 4 1/4 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Instructions

  1. Finhacka löken och fräs den i olivolja. Krydda med timjan och salt och ställ åt sidan för att svalna litet.
  2. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet och blanda sedan ner 1 msk olivolja, parmesanost, den stekta löken och durumvetet.
  3. Rör ner vetemjölet och blanda till en ganska lös deg.
  4. Täck med bakduk och låt jäsa i 40 minuter.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda till en smidig deg.
  6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och forma till en platt kaka på 20×30 cm. Jäs under bakduk i 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 200°.
  8. Gör små fördjupningar i brödet med fingret. Ringla 2 msk olivolja över och söt över flingsaltet.
  9. Grädda i c:a 30 minuter. Låt svalna innan servering.
  • Prep Time: 75 mins
  • Cook Time: 30 mins
Exit mobile version