Frukostbullar är ett gott och enkelt bröd som passar finemang till den lyxiga helgfrukosten. Det går på ett kick att slänga ihop degen och doften av nybakt bröd får vilken härdad mage att kurra. Valet är fritt vad gäller toppingen, ta de fröer som du tycker om. Glöm inte lite flingsalt bara för att lyfta smakerna lite extra på dina frukostbullar.
PrintFrukostbullar
- Total Time: 1 hour 27 mins
- Yield: 20 1x
Ingredients
Scale
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 dl grahamsmjöl
- 2 msk rapsolja
- 2 msk honung
- c:a 10 dl vetemjöl special
- 1 tsk salt
- En blandning av diverse frö
Instructions
- Lägg jästen i en degbunke tillsammans med vatten, olja och honung.
- Häll i grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg. Kör sedan i 10 minuter i degblandaren (20 minuter och du gör det för hand).
- Tillsätt saltet och kör i ytterligare 3 minuter.
- Jäs degen under en handduk i 30 minuter.
- Baka ut till avlånga frallor och jäs vidare i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla frallorna med vatten och lägg på en blandning av havregryn, sesamfrön, linfrön och lite flingsalt.
- Grädda i c:a 12 minuter.
Notes
Honungen kan, om man vill, ersättas med lika mängd sirap.
- Prep Time: 75 mins
- Cook Time: 12 mins
4
Skriv en kommentar