Ingredients
Scale
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 dl grahamsmjöl
- 2 msk rapsolja
- 2 msk honung
- c:a 10 dl vetemjöl special
- 1 tsk salt
- En blandning av diverse frö
Instructions
- Lägg jästen i en degbunke tillsammans med vatten, olja och honung.
- Häll i grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg. Kör sedan i 10 minuter i degblandaren (20 minuter och du gör det för hand).
- Tillsätt saltet och kör i ytterligare 3 minuter.
- Jäs degen under en handduk i 30 minuter.
- Baka ut till avlånga frallor och jäs vidare i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla frallorna med vatten och lägg på en blandning av havregryn, sesamfrön, linfrön och lite flingsalt.
- Grädda i c:a 12 minuter.
Notes
Honungen kan, om man vill, ersättas med lika mängd sirap.
- Prep Time: 75 mins
- Cook Time: 12 mins