Vem vill inte vakna upp på helgen till doften av nybakt bröd? Havrescones är ett perfekt bröd som går snabbt som blixten att fixa till och som är betydligt matigare än vanliga scones, och dessutom lite nyttigare. Havrescones är perfekt helgfrukost!
PrintHavrescones
- Total Time: 20 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 3 1/2 dl mjölk
- 100 g smör
- 2 1/2 dl havregryn
- 3 dl vetemjöl
- 3 grahamsmjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
Instructions
- Sätt ugnen på 250°.
- Blanda mjöl, havregryn, bakoulver och salt i en bunke.
- Smält smöret och blanda tillsammans med mjölken och honungen i bunken. Blanda väl.
- Dela degen i 4 bitar och platta ut till kakor. Skär ett kors i varje kaka.
- Lägg på bakplåtspapper och grädde i 10 minuter.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 10 mins
1
Skriv en kommentar