För alla som kör en omgång LCHF och saknar känslan av bröd: testa denna LCHF-focaccia. Den är förvånansvärt god och är ypperlig som ersättare för vanligt bröd. Passar både som tillbehör till mat eller som fristående delikatess.
PrintLCHF-focaccia
- Total Time: 40 mins
Ingredients
Scale
- 4 ägg
- 200 g philadelphiaost
- 100 g smält smör
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 1,5 tsk bakpulver
- 100 g fetaost
- 10 gröna oliver
- Rosmarin
- 1 liten rödlök mycket grovt hackad
- Havssalt, Olivolja
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa äggen fluffigt.
- Tillsätt philadelphiaosten och rör slätt.
- Tillsätt det smälta smöret och rör om.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner. Rör till en jämn smet.
- Häll kakan i en långpanna (ca 15×23 cm).
- Peta ner hackad fetaost, rödlök och finhackade oliver i smeten.
- Strö över rosmarin och havssalt. Ringla på olivolja.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Notes
Receptet hämtat från LCHF Gourmet
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 25 mins
7
Skriv en kommentar