Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Recept på majsbröd - Hssons Skafferi

Majsbröd


(4,33)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.3 from 3 reviews

  • Total Time: 55 mins
  • Yield: 10-12 1x

Ingredients

Scale
  • ~1,2 dl smör (~120 g)
  • ~1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • ~2,3 dl buttermilk, eller kärnmjölk
  • 1/2 tsk bakpulver
  • ~2,3 dl majsmjöl
  • ~2,3 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt

Instructions

  1. Värm ugnen till 175° och smöra en ugnsform.
  2. Smält smöret i en stor panna. Ta bort från värmen och rör ner sockret. Knäck snabbt ner äggen och vispa tills det är väl blandat.
  3. Blanda kärnmjölken med bakpulvret och rör ner i blandningen i pannan. Rör ner majsmjöl, mjöl och salt tills det blandats väl och inga klumpar finns kvar. Häll ner smeten i ugnsformen.
  4. Baka i ugnen i 30-40 minuter, eller tills en tandpetare kan stickas ner utan att bli kladdig.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 40 mins
Exit mobile version