Ingredients
Scale
- ~1,2 dl smör (~120 g)
- ~1,5 dl socker
- 2 ägg
- ~2,3 dl buttermilk, eller kärnmjölk
- 1/2 tsk bakpulver
- ~2,3 dl majsmjöl
- ~2,3 dl mjöl
- 1/2 tsk salt
Instructions
- Värm ugnen till 175° och smöra en ugnsform.
- Smält smöret i en stor panna. Ta bort från värmen och rör ner sockret. Knäck snabbt ner äggen och vispa tills det är väl blandat.
- Blanda kärnmjölken med bakpulvret och rör ner i blandningen i pannan. Rör ner majsmjöl, mjöl och salt tills det blandats väl och inga klumpar finns kvar. Häll ner smeten i ugnsformen.
- Baka i ugnen i 30-40 minuter, eller tills en tandpetare kan stickas ner utan att bli kladdig.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 40 mins