Det här är ett saftigt och gott morotsbröd för en perfekt start på dagen. Degen blir dock hiskeligt kletig, så använd en assistent, annars blir det tills att röra tills armen domnar bort. Men det är detta morotsbröd värt.
PrintMorotsbröd
- Total Time: 1 hour 30 mins
- Yield: 2 limpor 1x
Ingredients
Scale
- 1 1/2 dl havegryn
- 4 1/2 dl vatten
- 1 dl grahamsmjöl
- 1–2 morötter
- 1 1/2 dl russin
- 50 g jäst
- 2 dl vatten
- 1 msk olja
- 1 msk salt
- 10 dl vetemjöl
Instructions
- Koka havregrynen till en gröt med vattnet ett par minuter. Tillsätt grahamsmjölet, blanda och ställ gröten åt sidan för att svalna.
- Smörj två formar á 1 1/2 liter.
- Skala morötterna och riv dem i en matberedare. Blanda i russinen och kör tills det är finfördelat.
- Smula jästen i en bunke, häll över 2 dl fingervarmt vatten och rör tills jästen lösts upp Tillsätt sedan oljan, saltet, den ljumna gröten och vetemjölet.
- Arbeta degen i maskin i c:a 5 minuter till en ganska lös deg.
- Dela degen i 2 delar, häll ner i de smorda formarna och släta till ytan. Pudra med mjöl och låt jäsa i 30 minuter.
- Grädda morotsbröden i 200° i c:a 45 minuter.
- Prep Time: 45 mins
- Cook Time: 45 mins
2
Skriv en kommentar