Ingredients
Scale
- 1 1/2 dl havegryn
- 4 1/2 dl vatten
- 1 dl grahamsmjöl
- 1–2 morötter
- 1 1/2 dl russin
- 50 g jäst
- 2 dl vatten
- 1 msk olja
- 1 msk salt
- 10 dl vetemjöl
Instructions
- Koka havregrynen till en gröt med vattnet ett par minuter. Tillsätt grahamsmjölet, blanda och ställ gröten åt sidan för att svalna.
- Smörj två formar á 1 1/2 liter.
- Skala morötterna och riv dem i en matberedare. Blanda i russinen och kör tills det är finfördelat.
- Smula jästen i en bunke, häll över 2 dl fingervarmt vatten och rör tills jästen lösts upp Tillsätt sedan oljan, saltet, den ljumna gröten och vetemjölet.
- Arbeta degen i maskin i c:a 5 minuter till en ganska lös deg.
- Dela degen i 2 delar, häll ner i de smorda formarna och släta till ytan. Pudra med mjöl och låt jäsa i 30 minuter.
- Grädda morotsbröden i 200° i c:a 45 minuter.
- Prep Time: 45 mins
- Cook Time: 45 mins