Nyttiga limpan är ett trevligt bröd, mycket saftigt, smakrikt och, som lök på laxen, ganska nyttigt. Bara att röra ihop ingredienserna och ställa in i ugnen. Ingen jästid nödvändig! Nyttiga limpan smakar som allra bäst dagen efter bak, tillsammans med en kopp varmt morgonte- eller kaffe och några skivor ost och gurka.
PrintNyttiga limpan
- Total Time: 1 hour 30 mins
- Yield: 2 limpor 1x
Ingredients
Scale
- 1 l filmjölk
- 2 dl vetekross
- 2 dl rågkross
- 1 dl vetekli
- 1 dl linfrö
- 5 dl vetemjöl
- 5 dl grahamsmjöl
- 1/4 dl bikarbonat
- 2 dl mörk brödsirap
- 1 tsk salt
Instructions
- Sätt ugnen på 180°.
- Blanda ihop alla ingredienser till en jämna smet. Häll ned den i två smorda och bröade formar.
- Grädda c:a 80 minuter. Täck eventuellt över efter halva tiden om ytan börjar se mörk ut. Låt svalna.
Notes
Nyttiga limpan är som bäst någon dag efter bak.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 80 mins
5
Skriv en kommentar