Det här recept ger ett härligt sätt och saftigt majsbröd, eller cornbread som det kallas i USA. Passar till lite saltare mat, som grillat eller en god stek, men kan med fördel avnjutas till en kopp te eller varför inte ett glas mjölk. Ätes direkt från pannan med en klick smör för att balansera upp sötman. Om smaken upplevs alldeles för söt, testa att halvera mängden socker. Och ta inte en för stor form om du inte dubblar ingredienserna i receptet; vårt majsbröd blev väldigt platt och sorgligt på ...
Matbröd
Tekakor
Fantastiskt goda tekakor för alla tillfällen. Kanske framför allt dessa tekakor passar bäst på lördagsmorgonen, nybakade såklart, som en perfekt start på helgen. ...
Solrosbullar
Små, fina solrosbullar som passar perfekt till den lite extra lyxiga helgfrukosten. Vi använde oss bara av pumpakärnor och solrosfrön till garneringen så där är valet fritt, såklart. Vi matade våra solrosbullar med vanlig sirap, och det blev lite sött så vi komne rnog att dra ner till 1/2 dl om vi inte gör slag i saken och köper lite brödsirap. Källa ...
Nyttiga limpan
Nyttiga limpan är ett trevligt bröd, mycket saftigt, smakrikt och, som lök på laxen, ganska nyttigt. Bara att röra ihop ingredienserna och ställa in i ugnen. Ingen jästid nödvändig! Nyttiga limpan smakar som allra bäst dagen efter bak, tillsammans med en kopp varmt morgonte- eller kaffe och några skivor ost och gurka. ...
Drömstadslimpan
...