Spexa till det lite äggstra med ett påskäggsbröd som äggkopp till påsk. Förutom den lilla extravaganta touchen som den ger så smakar dessa påskäggsbröd väldigt gott.
PrintPåskäggsbröd
- Total Time: 1 hour 27 mins
- Yield: 10 1x
Ingredients
Scale
- 50 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 25 g jäst
- 1 tsk salt
- 1 msk socker
- 1 dl grahamsmjöl
- 5 dl vetemjöl special
- 1 ägg till pensling
- 1 msk sesam- eller vallmofrö
- 10 värmeljushållare
- 10 kokta ägg
Instructions
- Smält fettet i en kastrull.
- Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillresten av spadet, salt, socker och nästan allt mjöl (spara lite till utbaket). Arbeta ihop till en deg och låt jäsa övertäckt i c:a 30 minuter.
- Knåda degen lätt på ett mjölat bord. Rulla ut till en längd och dela upp den i lika stora bitar.
- Rulla ut varje bit till en längd, c:a 40 cm långa. Sno dem dubbla och forma kransar, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt en tom värmeljushållare i mitten av kransen, fyll med ris så får du ett hål som kan användas som äggkopp. Täck över och låt jäsa i c:a 30 minuter.
- Pensla med ägg och strö över sesam- eller vallmofrön.
- Grädda i mitten av ugnen i c:a 12 minuter, och låt bröden svalna på galler under bakduk.
- Prep Time: 1 hour 15 mins
- Cook Time: 12 mins
1
Skriv en kommentar