Ingredients
Scale
Dag 1
- 200 g rågmjöl
- 2 dl fingerljummet vatten
- 100 g rårivet äpple
Dag 4
- 2 dl ljummet vatten
- 200 g rågmjöl
Instructions
Dag 1-3
- Blanda ingredienserna i en stor glasburk och låt stå i rumstemperatur i tre dygn. För att snabba på jäsningen så kan man röra om i burken en gång per dygn.
Dag 4
- Tillsätt vattnet och mjölet i burken och blanda om ordentligt och låt stå ännu ett dygn.
Dag 5
- Nu är surdegen färdigjäst och redo att bakas med.
Notes
Förvara surdegen i kylskåp.
Mata den varje vecka med 100 g rågmjöl och 1 dl ljummet vatten.
Mata surdegen c:a 12 timmar innan du ska baka så att surdegen är så aktiv som möjligt.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 96 hours