Fantastiskt goda tekakor för alla tillfällen. Kanske framför allt dessa tekakor passar bäst på lördagsmorgonen, nybakade såklart, som en perfekt start på helgen.
PrintTekakor
Ingredients
Scale
- 1 1/2 dl havregryn
- 5 dl mjölk
- 100 g smör
- 1/2 dl strösocker
- 1/2 tsk salt
- 1 pkt jäst (50g)
- c:a 10 dl vetemjöl till utbakning
Instructions
- Koka havregryn i 2 1/2 dl mjölk till en lös gröt. Dela smöret i bitar och rör ner i gröten tills det smält. Rör ner socker och salt.
- Smula jästen i matberedaren. Tillsätt 2 1/2 dl knappt ljummen mjölk och rör om tills jästen löst sig.
- Blanda i gröten och arbeta in mjölet. Knåda ihop, mjöla och låt jäsa övertäckt i bunke i 30-40 minuter.
- Kavla ut till en platta, 1 cm tjock. Ta ut runda kakor, c:a 9 centimeter i diameter.
- Nagga och lägg på papprad plåt. Jäs under bakduk i 10 minuter.
- Grädda mitt i ugnen i 250° 7-8 minuter tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.
Marcus säger
Otroligt goda och saftiga tekakor.