Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tekakor


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,77)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.8 from 13 reviews

Ingredients

Scale
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 pkt jäst (50g)
  • c:a 10 dl vetemjöl till utbakning

Instructions

  1. Koka havregryn i 2 1/2 dl mjölk till en lös gröt. Dela smöret i bitar och rör ner i gröten tills det smält. Rör ner socker och salt.
  2. Smula jästen i matberedaren. Tillsätt 2 1/2 dl knappt ljummen mjölk och rör om tills jästen löst sig.
  3. Blanda i gröten och arbeta in mjölet. Knåda ihop, mjöla och låt jäsa övertäckt i bunke i 30-40 minuter.
  4. Kavla ut till en platta, 1 cm tjock. Ta ut runda kakor, c:a 9 centimeter i diameter.
  5. Nagga och lägg på papprad plåt. Jäs under bakduk i 10 minuter.
  6. Grädda mitt i ugnen i 250° 7-8 minuter tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.