Morotskaka i mugg är glutenfri med få kalorier gjord i mikrovågsugn på 5 minuter. Denna morotskaka använder äppelmos istället för olja och havremjöl istället för vetemjöl. Vi använder cream cheese frosting men man kan också göra en version med ännu lägre kalorier om man använder fettfri färskost och grekisk yoghurt istället.
PrintMorotskaka i mugg på 5 minuter
- Total Time: 5 minuter
Description
En glutenfri morotskaka med få kalorier gjord i mikrovågsugn. Denna morotskaka använder
äppelmos istället för olja och havremjöl istället för vetemjöl. Vi använder cream cheese frosting men man kan också göra en version med ännu lägre kalorier om man använder fettfri färskost och grekisk yoghurt istället.
Ingredients
Torra ingredienser
- 2 msk havremjöl
- 1 msk vaniljproteinpulver
- 1⁄4 tsk kanel
- 1⁄8 tsk ingefära
- 1⁄8 tsk muskotnöt
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk äggvita
- 1⁄2 tsk vanilj
- 2 msk rivna morötter
- 2 msk osötat äppelmos
- 2 tsk farinsocker
Till frostingen
- 2 msk cream cheese frosting
Instructions
1. Tvätta en morot och strimla eller riv med hjälp av ett rivjärn eller microplane.
2. Pressa morötterna med hushållspapper för att få ut lite av vattnet.
3. Blanda äppelmos, äggvita och vanilj i en mugg. Blanda sedan i proteinpulver, bakpulver och kryddor och rör om ordentligt. Se till att allt blir upplöst ordentligt och inga klumpar finns kvar.
4. Blanda i mjöl och socker och rör om. Tillsätt morötterna sist.
5. Kör i mikrovågsugnen i 2-2,5 minuter och vänd ut morotskakan från muggen på en tallrik.
6. Låt den svalna till rumstemperatur innan den äts eller frostas.
- Prep Time: 3 minuter
- Cook Time: 2 minuter
Nutrition
- Calories: 242 kcal
- Fat: 6g
- Carbohydrates: 36g
- Protein: 11g
Skriv en kommentar