Calzone, pizzornas pizza. Enkelt, gott och perfekt för kvällsmålet och mellanmålet. Kanske inte det bästa för dieten, dock.
PrintCalzone med soltorkade tomater
- Total Time: 1 hour 45 mins
Ingredients
Scale
Pizzadeg:
- 2,5 dl fingervarmt kranvatten
- 1 paket jäst
- 8,5 dl vetemjöl
- 1,2 dl majsmjöl
- 1 tsk Salt
- 0,6 dl Matolja
Calzonefyllningen:
- 1 msk olja från inlagda soltorkade tomater
- 1 st gul lök, finhackad
- 1 st vitlöksklyfta, finhackad eller pressad
- 2,5 dl ricottaost
- 0,6 dl soltorkade tomater, hackade
- 2 msk färsk, hackad persilja
- 120 gr prosciutto eller salami, strimlad
- 5 dl mozzarella, finhackad
- Olivolja
Instructions
Pizzadegen:
- Häll det varma vattnet i en stor skål, lägg i jästen och låt den lösas upp. Tillsätt c:a en tredjedel av vetemjölet, allt majsmjöl, salt och olja. Blanda väl med en slev. Blanda i resten av mjölet, en tredjedel i taget. Fortsätt att blanda degen tills den släpper från kanterna.
- Mjöla händerna och knåda degen tills den inte längre kletar. Låt degen jäsa under plastfolie i 45-60 minuter (inte för kallt) till den är dubbelt så stor.
Fyllningen:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Värm tomatoljan i en stekpanna (medelstark värme), tillsätt löken och låt den bli mjuk under omrörning. Blanda i vitlöken och ta bort från plattan.
- Blanda ricottan med soltorkade tomater och persilja och blanda sedan i lökblandningen.
- Knåda degen (om den är färdigjäst) och dela upp den i två lika delar. Kavla ut delarna på ett mjölat bakbord så att de blir ungefär 30 cm i diameter.
- Sprid ut hälften av ricotta-fyllningen på var och en av degarnas ena halvor (med 1-2 cm mariginal). Toppa med prosciutto (eller salami) och mozzarella.
- Blöt kanterna ochh vik de tomma halvorna över fyllningen. Tryck fast kanterna med en gaffel eller liknande.
- Lägg calzonen på ett bakplåtspapper med en bit emellan. Ställ in dem på en plåt i ugnen tills de är klara (12-15 minuter). Pensla lite olivolja på toppen och servera direkt.
- Prep Time: 1 hour 30 mins
- Cook Time: 15 mins
1
Skriv en kommentar