Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pepparkakspizzor med rödlök, bacon och grönmögelost


(4,25)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.3 from 4 reviews

  • Total Time: 1 hour 2 mins
  • Yield: 12 1x

Ingredients

Scale

Pizzadeg:

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 5 1/26 dl fullkornsvetemjöl

Fyllning:

  • 3 röda lökar, strimlade
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung
  • salt, svartpeppar
  • ca 175 g St Agur grönmögelost
  • 70 g bacon, strimlat
  • körvel

Instructions

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, pepparkakskrydda och fullkornsvetemjöl. Arbeta degen smidig i bunken. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa 30 minuter.
  3. Arbeta ihop degen och ta upp den på arbetsbänken. Knåda degen smidig med lite mjöl och rulla ut till en längd. Dela den i 12 bitar som rullas till små bullar. Kavla alla bullae till små pepparkakspizzor och lägg över på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna. Tillsätt honung och smaka av med salt och peppar. Fördela löken på pizzorna. Bryt bitar av osten och lägg ovanpå tillsammans med strimlat bacon.
  5. Grädda pizzorna i mitten av ugnen, ca 10 -12 minuter. Servera pizzorna ljumma. Dekorera med körvel.
  • Prep Time: 50 mins
  • Cook Time: 12 mins
Exit mobile version