Små, fina solrosbullar som passar perfekt till den lite extra lyxiga helgfrukosten. Vi använde oss bara av pumpakärnor och solrosfrön till garneringen så där är valet fritt, såklart. Vi matade våra solrosbullar med vanlig sirap, och det blev lite sött så vi komne rnog att dra ner till 1/2 dl om vi inte gör slag i saken och köper lite brödsirap.
PrintSolrosbullar
- Total Time: 1 hour 20 mins
- Yield: 10 1x
Ingredients
Scale
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 1 dl sirap
- 1 tsk salt
- 1 msk brödkrydda
- 50 gr rumsvarmt smör
- 1/2 paket (25g) jäst för söta degar
- 2 1/2 dl mjölk
Till garnering:
- Solrosfrön
- Sesamfrön
- Vallmofrön
- Grovt salt
Instructions
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, sirap, salt, brödkrydda och klickar av rumsvarmt smör i matberedarens skål. Smula över den kylskåpskalla jästen.
- Värm mjölken till fingervarm, 37°, och häll över ingredienserna.
- Knåda degen väl, tills den släpper skålens kanter.
- Gör du degen för hand bör du bearbeta den minst 10 minuter.
- Låt degen jäsa i skålen med lock, ca 20 minuter.
- Tag upp på mjölat bakbord och kavla ut till en 2 cm tjock fyrkant.
- Dela i 20 bitar. Forma till runda bullar.
- Häll solrosfröerna på ett fat. Vänd bullarna i fröerna, tryck till så de fastnar, och lägg bullarna på plåt med bakpapper.
- Låt jäsa under bakduk 45-50 minuter.
- Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter tills de fått fin färg.
- Prep Time: 70 mins
- Cook Time: 10 mins
Skriv en kommentar