Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Solrosbullar - Recept på Hssons Skafferi

Solrosbullar


(4,25)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.3 from 4 reviews

  • Total Time: 1 hour 20 mins
  • Yield: 10 1x

Ingredients

Scale
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brödkrydda
  • 50 gr rumsvarmt smör
  • 1/2 paket (25g) jäst för söta degar
  • 2 1/2 dl mjölk

Till garnering:

  • Solrosfrön
  • Sesamfrön
  • Vallmofrön
  • Grovt salt

Instructions

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, sirap, salt, brödkrydda och klickar av rumsvarmt smör i matberedarens skål. Smula över den kylskåpskalla jästen.
  3. Värm mjölken till fingervarm, 37°, och häll över ingredienserna.
  4. Knåda degen väl, tills den släpper skålens kanter.
  5. Gör du degen för hand bör du bearbeta den minst 10 minuter.
  6. Låt degen jäsa i skålen med lock, ca 20 minuter.
  7. Tag upp på mjölat bakbord och kavla ut till en 2 cm tjock fyrkant.
  8. Dela i 20 bitar. Forma till runda bullar.
  9. Häll solrosfröerna på ett fat. Vänd bullarna i fröerna, tryck till så de fastnar, och lägg bullarna på plåt med bakpapper.
  10. Låt jäsa under bakduk 45-50 minuter.
  11. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter tills de fått fin färg.
  • Prep Time: 70 mins
  • Cook Time: 10 mins
Exit mobile version