Ingredients
Scale
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 1 dl sirap
- 1 tsk salt
- 1 msk brödkrydda
- 50 gr rumsvarmt smör
- 1/2 paket (25g) jäst för söta degar
- 2 1/2 dl mjölk
Till garnering:
- Solrosfrön
- Sesamfrön
- Vallmofrön
- Grovt salt
Instructions
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, sirap, salt, brödkrydda och klickar av rumsvarmt smör i matberedarens skål. Smula över den kylskåpskalla jästen.
- Värm mjölken till fingervarm, 37°, och häll över ingredienserna.
- Knåda degen väl, tills den släpper skålens kanter.
- Gör du degen för hand bör du bearbeta den minst 10 minuter.
- Låt degen jäsa i skålen med lock, ca 20 minuter.
- Tag upp på mjölat bakbord och kavla ut till en 2 cm tjock fyrkant.
- Dela i 20 bitar. Forma till runda bullar.
- Häll solrosfröerna på ett fat. Vänd bullarna i fröerna, tryck till så de fastnar, och lägg bullarna på plåt med bakpapper.
- Låt jäsa under bakduk 45-50 minuter.
- Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter tills de fått fin färg.
- Prep Time: 70 mins
- Cook Time: 10 mins