Daimtårta är en mycket fin och välsmakande tårta som dessutom går kvickt att slänga ihop. Väljer man att mala sin egen mandel så får man en liten annan textur på botten än om man väljer mandelmjölet, men smaken blir lika god ändå.
PrintDaimtårta
- Total Time: 35 mins
- Yield: 6-8 1x
Ingredients
Scale
- 2 ägg
- 2dl socker
- 1 hg mald mandel eller mandelmjöl
- 1/2 msk vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
Garnering
- 3 dl grädde
- 3–4 krossad Daim
- Kakao
Instructions
- Sätt ugnen 175°.
- Blanda den malda mandeln eller mandelmjölet med vetemjöl och bakpulver.
- Vispa ägg och socker.
- Blanda ner mjölblandningen.
- Häll upp i en smörad och bröad ugnssäker form och grädda i c:a 25 minuter.
- Garnera med vispad grädde, krossade Daim och pudra med kakao.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 25 mins
11
Anonym säger
bajs
Anonym säger
Ja den är ju skitgod