En äkta sommartårta med lemon curd. Och vad säger sommar mer än solmogna jordgubbar, plockade på Tjörn? Tillsammans med den syrliga lemon curden så blir det en perfekt blandning av sött och syrligt.
PrintJordgubbstårta med lemon curd
- Total Time: 1 hour
Ingredients
Scale
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 50 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- Rivet skal från en citron
- Smör
- 0.5 dl ströbröd
- 2 l jordgubbar
- 4 msk strösocker
- 3 dl vispgrädde
- lemon curd
Instructions
- Sätt ugnen på 175°.
- Vispa äggen och strösockret luftigt. Smält smöret och rör ner det i smeten.
- Skrubba citronen, torka av och riv skalet. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och vänd ner det i smeten, häll ner mjölken och det rivna citronskalet.
- Smöra och bröa en 20 centimeter diameter stor kakform med löstagbara kanter.
- Häll ner smeten i formen och baka kakan 25-35 minuter. Kolla med en sticka när den är klar. Låt den svalna på ett brödgaller och dela tårtbotten i tre lager.
- Skiva hälften av jordgubbarna och rårör dem med strösockret. Lägg jordgubbarna i understa lagret på tårtan.
- Lägg på en skiva sockerkaksbotten och bred över valfri mängd lemon curd.
- Lägg på översta skivan och täck med vispad grädde. Skiva de resterande jordgubbarna och lägg dem på toppen.
- Prep Time: 60 mins
2
Skriv en kommentar