Ingredients
Scale
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 50 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- Rivet skal från en citron
- Smör
- 0.5 dl ströbröd
- 2 l jordgubbar
- 4 msk strösocker
- 3 dl vispgrädde
- lemon curd
Instructions
- Sätt ugnen på 175°.
- Vispa äggen och strösockret luftigt. Smält smöret och rör ner det i smeten.
- Skrubba citronen, torka av och riv skalet. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och vänd ner det i smeten, häll ner mjölken och det rivna citronskalet.
- Smöra och bröa en 20 centimeter diameter stor kakform med löstagbara kanter.
- Häll ner smeten i formen och baka kakan 25-35 minuter. Kolla med en sticka när den är klar. Låt den svalna på ett brödgaller och dela tårtbotten i tre lager.
- Skiva hälften av jordgubbarna och rårör dem med strösockret. Lägg jordgubbarna i understa lagret på tårtan.
- Lägg på en skiva sockerkaksbotten och bred över valfri mängd lemon curd.
- Lägg på översta skivan och täck med vispad grädde. Skiva de resterande jordgubbarna och lägg dem på toppen.
- Prep Time: 60 mins