Om du vill försätta någon i matkoma, så är nog det här receptet det mest humana sättet att göra det på. En hel tårta innehåller någonstans över 9000 kalorier, så njut med måtta om du är rädd om midjemåttet. Chokladmoussetårtan är av förklarliga skäl enormt mastig, så ta antalet portioner med en nypa salt; få orkar dessutom med backning.
PrintTobbes kaka
- Total Time: 1 hour 10 mins
- Yield: 8-12 1x
Ingredients
Scale
- 500 g smör
- 500 g mörk choklad
- 16 äggulor
- 16 äggvitor
- 500 g florsocker
- 3 gelatinblad
Instructions
Smet #1
- Smält samman 500g smör och 500 g mörk choklad och låt svalna något.
Smet #2
- Vispa de 16 äggulorna och 250 g florsocker fluffigt.
Smet #3
- Vispa de 16 äggvitorna och 250 g florsocker hårt.
Skapa kakan
- Blanda ihop smet #1 med smet #2. Vänd försiktigt ner smet #3 däri.
- Smöra en form med löstagbar botten med bakplåtspapper.
- Baka av 3/4 av smeten i formen i 165° i 40 minuter. Kakan kommer att spricka och nästan växa ur formen.
- Låt den svalna i formen. Tryck ihop kakan så mycket det går.
- Smält 3 gelatinblad och blanda ner i den sista 1/4 av smeten.
- Häll den resterande smeten över kakan.
- Ställ kallt, och skär sedan upp med en varm kniv.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 40 mins
4
Marcus säger
Gillar man choklad och kalorier så älskar man den här.