Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Tobbes kaka - Chokladmoussetårta på Hssons skafferi

Tobbes kaka


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 8 reviews

  • Total Time: 1 hour 10 mins
  • Yield: 8-12 1x

Ingredients

Scale
  • 500 g smör
  • 500 g mörk choklad
  • 16 äggulor
  • 16 äggvitor
  • 500 g florsocker
  • 3 gelatinblad

Instructions

Smet #1

  1. Smält samman 500g smör och 500 g mörk choklad och låt svalna något.

Smet #2

  1. Vispa de 16 äggulorna och 250 g florsocker fluffigt.

Smet #3

  1. Vispa de 16 äggvitorna och 250 g florsocker hårt.

Skapa kakan

  1. Blanda ihop smet #1 med smet #2. Vänd försiktigt ner smet #3 däri.
  2. Smöra en form med löstagbar botten med bakplåtspapper.
  3. Baka av 3/4 av smeten i formen i 165° i 40 minuter. Kakan kommer att spricka och nästan växa ur formen.
  4. Låt den svalna i formen. Tryck ihop kakan så mycket det går.
  5. Smält 3 gelatinblad och blanda ner i den sista 1/4 av smeten.
  6. Häll den resterande smeten över kakan.
  7. Ställ kallt, och skär sedan upp med en varm kniv.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 40 mins