Ingredients
Scale
- 500 g smör
- 500 g mörk choklad
- 16 äggulor
- 16 äggvitor
- 500 g florsocker
- 3 gelatinblad
Instructions
Smet #1
- Smält samman 500g smör och 500 g mörk choklad och låt svalna något.
Smet #2
- Vispa de 16 äggulorna och 250 g florsocker fluffigt.
Smet #3
- Vispa de 16 äggvitorna och 250 g florsocker hårt.
Skapa kakan
- Blanda ihop smet #1 med smet #2. Vänd försiktigt ner smet #3 däri.
- Smöra en form med löstagbar botten med bakplåtspapper.
- Baka av 3/4 av smeten i formen i 165° i 40 minuter. Kakan kommer att spricka och nästan växa ur formen.
- Låt den svalna i formen. Tryck ihop kakan så mycket det går.
- Smält 3 gelatinblad och blanda ner i den sista 1/4 av smeten.
- Häll den resterande smeten över kakan.
- Ställ kallt, och skär sedan upp med en varm kniv.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 40 mins