Black velvet är enligt somliga skapad 1861 på Brook’s Club i London för att hedra sorgetiden efter Prins Alberts bortgång (Drottning Viktorias make). En variant med Schwarzbier (t ex. Köstritzer) och Sekt dracks i ölkrus av Järnkanslern Otto von Bismarck i stora mängder, bl.a. till lutfisk…
En Black Velvet innehåller starkporter (förslagsvis Carnegie) och ett mousserande sött vin (Champagne om man vill ”lyxa” till det men något billigt bubbligt går också bra – t.ex. Chapel Hill). Vi lyckades inte direkt till 100% med skiktandet, men vår Black Velvet smakade trots det mycket uppfriskande.
Black Velvet
- Total Time: 10 mins
Ingredients
- Starkporter
- Champagne eller annat bubbel
Instructions
- Fyll ett Champagneglas till hälften med kall porter.
- Toppa därefter (försiktigt) upp med Champagne; detta göres lämpligen med hjälp av en sked – låt Champagnen rinna över skeden mot glasets väggar och försiktigt fylla glaset. Vätskornas något olika densiteter gör att de skiktar sig.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 5 mins
Skriv en kommentar