Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Den ultimata citronsaften


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,20)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.2 from 5 reviews

  • Total Time: 5 hours 30 mins

Ingredients

Scale
  • 2 fina citroner (fina i skalet)
  • 2,5 kg socker (lite mer om man vill ha saften riktigt söt, mindre för syrligt)
  • 125 gr citronsyra
  • 2 liter vatten
  • c:a 4 rengjorda 1-litersflaskor

Instructions

  1. Börja med att skölja citronerna noga och skrubba dem med händerna.
  2. Skala citronerna med potatiskalaren så att endast det gula lagret tas bort, spara skalet.
  3. Skär bort det vita som sitter mellan skalet och fruktköttet, kasta detta.
  4. Skär fruktköttet i tunna skivor och lägg på en tallrik, ta bort alla kärnor.
  5. Koka upp vattnet.
  6. Lägg alla ingredienser i en bunke, tillför allt vatten.
  7. Blanda så att allt socker löser sig och inte fastnar på botten (2 minuters rörande, cirkus)
  8. Täck över med tätslutande lock eller gladpack.
  9. Låt svalna tills rumstemperatur (20 grader), detta tar c:a 5 timmar.
  10. Rör om saften ungefär varje timme.
  11. Häll upp saften på flaskorna efter att den svalnat, då med sil så att frukten och skalen försvinner.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 5 hours