Ingredients
Scale
- 2 fina citroner (fina i skalet)
- 2,5 kg socker (lite mer om man vill ha saften riktigt söt, mindre för syrligt)
- 125 gr citronsyra
- 2 liter vatten
- c:a 4 rengjorda 1-litersflaskor
Instructions
- Börja med att skölja citronerna noga och skrubba dem med händerna.
- Skala citronerna med potatiskalaren så att endast det gula lagret tas bort, spara skalet.
- Skär bort det vita som sitter mellan skalet och fruktköttet, kasta detta.
- Skär fruktköttet i tunna skivor och lägg på en tallrik, ta bort alla kärnor.
- Koka upp vattnet.
- Lägg alla ingredienser i en bunke, tillför allt vatten.
- Blanda så att allt socker löser sig och inte fastnar på botten (2 minuters rörande, cirkus)
- Täck över med tätslutande lock eller gladpack.
- Låt svalna tills rumstemperatur (20 grader), detta tar c:a 5 timmar.
- Rör om saften ungefär varje timme.
- Häll upp saften på flaskorna efter att den svalnat, då med sil så att frukten och skalen försvinner.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 5 hours