Eggnog, äggtoddy. Vad är skillnaden? Inte mycket, båda är söta och kan innehålla sprit och serveras till jul eller påsk. I USA brukar man ersätta mjölken med grädde i sin eggnog, men annars är de snarlika. För att tala klarspråk, eggnog är som hobbel bobbel, fast med mjölk.
PrintEggnog
- Total Time: 10 mins
- Yield: 2 glas 1x
Ingredients
Scale
- 2 äggulor
- 4 msk socker
- 4 dl mjölk
- 6 cl rom, konjak, calvados eller whiskey
Instructions
- Vispa socker och ägg pösigt tills sockret löst sig.
- Sjud mjölken i en kastrull eller i mikron och häll ner äggblandningen under vispning. Tillsätt eventuellt sprit och servera.
- Garnera eventuellt med till exempel riven muskot, kaffepulver, kakao eller kanel.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 5 mins
1
Skriv en kommentar