Lemonad är en mycket uppfriskande dryck, och den här lemonaden kan vara en de bästa. Receptet är otroligt simpelt, och det som tar längst tid är att låta den svalna. Väl kyld så är den oslagbar, även under brittsomrar. Det kan tänkas att det behövs att mixtras med ingredienserna för att hitta den perfekta balansen som tilltalar en, men det är inga problem att göra det i efterhand.
PrintLemonad
- Total Time: 2 hours 5 mins
- Yield: 20 1x
Ingredients
- 3 dl socker
- 2 l vatten
- 4 dl citronsaft
Instructions
- Blanda socker och 2,5 dl vatten i sautuese. Koka upp och rör tills sockret lösts upp. Låt svalna till rumstemperatur, täck sedan och ställ in i kylen tills det är kallt.
- Pressa citronerna, ta bort kärnorna men låt köttet vara kvar.
- Blanda sockerlagen, citronsaften och det resterande vattnet i en tillbringare.
- Servera!
Notes
Mixtra gärna med måtten; en del vill ha sin lemonad söt och andra lite strävare. Bara att sockra eller fylla på med vatten efteråt för att hitta balansen om den inte infinner sig direkt.
- Prep Time: 2 hours
- Cook Time: 5 mins
1
Skriv en kommentar