Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saenggangcha, koreanskt ingefärste


(4,43)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.4 from 7 reviews

  • Total Time: 15 mins

Ingredients

Scale
  • 25 msk ljus sirap, beroende på hur sött du vill ha det, eller ta
  • ~2 msk honung istället
  • 2 tsk riven, färsk ingefära
  • skal från 1 apelsin
  • 1 liter vatten
  • mald kanel

Instructions

  1. Varning! 5 msk sirap gör att teet blir vansinnigt sött!
  2. Blanda samman sirap, ingefära, apelsinskal och vatten i en kastrull och låt sjuda i 10 minuter. Sila. Strö på lite kanel.
  3. Om man vill, så kan man lägga ett par jordnötter i varje kopp eller glas.
  4. Kan drickas både kallt och varmt. Ska vara bra mot förkylningar.
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 10 mins
Exit mobile version